HÍREK, ÉRDEKESSÉGEK, TUDÓSÍTÁSOK

 

Preparátor EB

Április 30. és május 2. között Olaszországban rendezték meg egy vadászati kiállítás keretében a Preparátor Európa-bajnokságot, ami kétévente kerül megszervezésre.

A kiállítócsarnokban helyet kaptak vadászatszervező irodák, vadásztársaságok, akik bemutathatták kínálatukat és előző évi eredményeiket. A standokon számtalan trófea bizonyította a vadászsikereket, az állandóan hallható olasz élőzene rendkívüli hangulatot teremtett. Az érdeklődők megkóstolhatták a jellegzetes gasztronómiai különlegességeket, mint például a szarvasgombás szalámit. Külön teremben kaptak helyet a természetből gyűjtött ereklyék. A kiállított természeti csodák között megfigyelhettek a látogatók hullott agancsot, leesett fészkeket, tollakat, fakérgeket, tojásokat és begyűjtött hullatékot. A gyűjtemény az egyik kiállításszervező, Lazzaris Florio negyvenéves munkájának eredménye.

Jobbról Magyarovics Károly, mellette Lazzaris Florio

Az Európa-bajnokságon három magyar preparátor képviseltette magát. Pünkösti Zsombor szalonkájával szerzett aranyérmet, Vozda András fácánkakas-remekművével ért el bronzérmes eredményt, és az Esztergomban élő Magyarovics Károly himalájai tahr-preparátumával második helyezést kapott. A 2008-as salzburgi világbajnokságon szintén Magyarovics Károly ért el muflonkos-preparátumával bronzérmes helyezést a profi kategóriában. (Részletes tudósítás a szeptemberi Nimródban.)

Németh Attila
2010. augusztus 3.

.


 

 

Várjuk a vadászok, hivatásos vadászok beszámolóit.
Tel.: (30)-343-4558; Fax: (1)-788-0390; e-mail: szerkeszto@vadaszat.net