HÍREK, ÉRDEKESSÉGEK, TUDÓSÍTÁSOK

Boldogi érmes bakok

A Boldogi Vadásztársaságnál folyó vadgazdálkodási munkáról az idei, 2011-es vadászidényben a társaság területén elejtett aranyérmes bakról Futó István vt-elnök és Kókai Ferenc vadászmester számolt be.

Boldog község két megyével: Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyével határos. Három város öleli, Hatvan, Jászfényszaru és Tura. A községben a Boldogi Vadásztársaság 1946-ban alakult. A vadásztársaság jelenlegi taglétszáma 25 fő. A vadásztársaság valamivel több mint 3000 ha vadászterülettel rendelkezik, a területek vadászati jogát a helyi földtulajdonosoktól bérli. Jellemzően mezőgazdasági művelés alatt lévő földeket nádasok, rétek, legelők, fasorok, facsoportok tagolják, ezzel kedvező élőhelyet biztosítva az őznek, a mezei nyúlnak, a fácánnak és kiemelkedően szép vadászélményt az ide látogató vendégvadászoknak.

A vadásztársaság nagy hagyományokkal rendelkezik a fácánnevelés terén. A folyamatosan fejlesztett fácánnevelőben minden évben közel 4000 db fácán nevelését végzik el a szakemberek. A felnevelt, vadászkész fácánok egy részét belföldi és külföldi bérvadászok hozzák terítékre.

A vadásztársaság területén a környezeti adottságoknak, a céltudatos és alapos vadgazdálkodásnak köszönhetően jelentős és jó minőségű őzpopuláció él. A vadgazdálkodási területen eddig elejtett legnagyobb trófeával rendelkező őzbak mind a mai napig fent szerepel a világranglista 20. helyén. (1974, Elejtő:S. Medveczki, 660 gramm, CIC pontszám:198,10) Az évenként terítékre kerülő őzbakok jelentős részét szintén vendégvadászok ejtik el.

Az idei vadászidényben őzbak vendégvadászat során a Boldogi Vadásztársaság területén több éve rendszeresen visszajáró osztrák apa-fia vendégvadász páros három vadászalkalom alatt 14 őzbakot hozott terítékre. A terítékre került bakok közül a legnagyobb bírált trófeasúllyal – 502 gramm –, egy szabályos hatos bak rendelkezett. Az alábbi fotón bemutatott aranyérmes bakot egy osztrák vendégvadász ejtette el Kókai Ferenc vadászmester kíséretében egy délutáni cserkelés alkalmával.

A derék bakok között egy igazi kuriózum is feküdt.

A Boldogi Vadásztársaság szeretettel várja és boldog vadászórákkal ajándékozza meg minden hozzájuk ellátogató kedves magyar és a külföldi Nimródot!

Elnök: Futó István Tel: (06 20) 941 7689
Vadászmester: Kókai Ferenc Tel: +36/30 5631100
Levelezési cim: Boldogi Vadásztársaság 3016 Boldog, Bartók Béla út 26.
E-mail: boldogivt@gmail.com

Taksár Ferenc
2011. június 22.

 

 

 

Várjuk a vadászok, hivatásos vadászok beszámolóit.
Tel.: (30)-343-4558; Fax: (1)-788-0390; e-mail: szerkeszto@vadaszat.net