HÍREK, ÉRDEKESSÉGEK, TUDÓSÍTÁSOK

 

SZANY HETEDSZER ÜNNEPELT

Az idén augusztus 20-án immár hetedik alkalommal Szany nagyközség volt a Győr-Moson-Sopron megyei vadásznap házigazdája, amelyet új helyszínen, a futballpályán és környékén tartottak.

A főzőcsapatok, kiállítók, árusok érkezése után a Téti fúvósok zenéje fogadta a vendégeket. A Hubertusz-mise a festői környezetben lévő Szent Anna-kápolnánál zajlott. A vadászok és a zászlók bevonulása után Tóth Imre plébános celebrálta a misét, melyben a plébános a Szent István-i ünnepről és a magyarság összetartozásáról beszélt.

A misét követően Tóth Károly, Szany nagyközség polgármestere megnyitotta a vadásznapot. Üdvözlőbeszédet mondott dr. Benedek Fülöp, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési minisztérium közigazgatási államtitkára. Az új kenyér ünnepén a földből élőkhöz szólt, mint mondta: tisztelet a betakarítóknak! Köszöntötte a jelenlevőket Törzsök Gyula, a KAEG Rt. fővadásza. Az új vadászokat ünnepélyes fogadalomtételük után prof. dr. Faragó Sándor, a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektora avatta fel, ezt követte a kitüntetések és díjak átadása.

 

Prof. dr. Náhlik András, az OMVK Győr-Moson-Sopron megyei elnöke köszöntőjét követően kitüntetéseket adott. A vadászhimnusz eléneklése után a vadásznap a központi rendezvények helyszínén folytatódott. A kiállítások megnyitója következett a sportcsarnokban, a kiállításokat megnyitotta dr. Tóth József és dr. Krisch Róbert. A trófeákon kívül láthattunk festményeket, természetfotókat, preparátumokat, dr. Války István gyűjteményéből pedig régi vadászfegyvereket, lőportartókat, tölténytöltögetőt, tisztítóvesszőt stb.

A sportpálya mögött koronglövészet, íjászat, és lovaglás színesítették a programot. Gyermekeknek a Győri Állatkert állatsimogatója, valamint légvár állt a rendelkezésre. Az új helyszínen minden főzőcsapat részére elegendő hely állt rendelkezésre saját sátrak, padok, asztalok elhelyezésére, így minden társaság megfelelő módon tudta vendégül látni barátait, ismerőseit. A főzőverseny értékelése után következett az ebéd. A futballpálya mellett 1000 m2-es sörsátor várta a vendégeket színpaddal és hosszú italpulttal.

Délután folyamán került sor a kutyabemutatóra, melyen őrző-védő- és vadászkutyák vettek részt. Ezt követően a sörsátorban a fafűrészelő verseny következett, majd szarvasbikabőgő verseny a nagyszínpadon. Az eredményhirdetések után megkezdődött a tombolasorsolás. A színpadon felléptek a Soproni Ütősök, Ducza Dóra énekelt, valamint Galambos Imre szanyi népdalokat adott elő citerán. Miután az egész napi jó hangulat a tetőfokára hágott, utcabállal és tűzijátékkal zárult a megyei vadásznap.

Nagy Krisztián, VIII. 23.
Nimród Tudósítói Hálózat

DÉLELŐTTI PROGRAMOK

A Téti fúvósok

Hubertusz-mise

Tóth Károly, Szany polgármestere

Törzsök Gyula fővadász

Dr. Faragó Sándor köszöntője

Vadászavatás

Lövészverseny

Íjászverseny

Lovaglás

A Győri Állatkert állatsimogatója

Légvárak a kicsiknek

A vadásztársaságok sátrai

Készül az ebéd a gulyáságyúkban

DÉLUTÁNI PROGRAMOK

Őrző-védő bemutató

Vadászkutya bemutató

Fűrészelő verseny

Szarvasbőgőverseny

KIÁLLÍTÁSOK

Festménykiállítás

Természetfotó kiállítás

Dr. Války István régi fegyverei

Preparátumok

Trófeakiállítás

Várjuk a vadászok, hivatásos vadászok beszámolóit.
Fax: (1)-354-0622; e-mail: szerkeszto@vadaszat.net