Mûvészeink Internetes tárlata


ALTAMIRA EGYESÜLET
Alapítók

Tagok

Visszatekintés

 

Az ALTAMIRA EGYESÜLET 1994-ben alakult Budapesten, olyan ismert képzõ- és iparmûvészek összefogásával, akiket megihlet a természet szépsége és végtelen gazdagsága.

Az egyesület neve az állatábrázolás egyik legelsõ emlékére, a spanyolországi barlangrajzok lelõhelyére utal.

Alapszabályban is rögzített céljuk: „a természet értékeinek mûvészi megörökítése, népszerûsítése, a természeti szép iránti vágy helyes útra terelése, szemléletformálás, ergo: természetvédelem.”

Az egyesületnek több mint ötven tagja van, akik a mûvészet számos területén dolgoznak. A kitûnõ növény-, rovar-, madár-, állat- illusztrátorokon kívül van közöttük bélyegtervezõ, sokszorosító grafikus, ló- és állatszobrász, érmész, faliszõnyeg-tervezõ és több nemzetközileg is ismert állatfestõ. Többük munkásságát díjazták már – itthon és külföldön – magas mûvészi vagy állami kitüntetésekkel.

Talán bizarr „újszerûnek” nevezni a természet iránti elkötelezettséget, de túlcivilizált, környezetromboló világunkban, az „izmusok” küzdelmében valóban bátorságot jelent visszatérni a tiszta forráshoz.

Az ALTAMIRA EGYESÜLET a Magyar Természettudományi Múzeum, a Vadászati Kulturális Egyesület és a WWF Magyarország irodájának támogatását élvezi.

Prof. Muray Róbert